23rd Irina Deleanu Rhythmic Gymnastics Cup 2024

23rd Irina Deleanu Rhythmic Gymnastics Cup 2024/ Foto: StartUp-SportLive

În perioada 22-25 Februarie, Capitala Tineretului din România a fost gazda competiției cu tradiție intitulat „23rd Irina Deleanu Rhythmic Gymnastics Cup”.  Timp de 4 zile orașul  Ploiești a fost învăluit de frumusețe, eleganță, emoții, dorințe, realizări și magie. Sportive mici și senioare, toate s-au întâlnit în Sala Sporturilor Olimpia din Ploiești. Nume răsunătoare din această ramură, au fost prezente pe covorul de concurs. Printre care se numără, Maia Metea legitimată la CSM Cluj-Napoca, antrenată de Adriana Gîrbă. Junioarele Amalia Lică (ACS Dandri București, antrenată de Adriana Mitroi ) și Lisa Maria Garac ( CS Sportul Studențesc București, antrenată de Alexandra Piscupescu). Nu în ultimul rând cele trei senioare care au reprezentat cu succes România în cadrul acestui concurs au fost: Gazda competiției- Sabina Enache, legitimată la CSM Ploiești, antrenată de Simona Puiu; Christina Dragan (CS Sportul Studențesc București) și mezina Cristina Halep, aflată la primul concurs în cadrul senioarelor (CSȘ Nr.1 Constanța).

23rd Irina Deleanu Rhythmic Gymnastics Cup 2024/ Foto: Start-Up Sport Live
23rd Irina Deleanu Rhythmic Gymnastics Cup 2024/ Foto: Start-Up Sport Live

Competiția a fost cu adevărat uimitoare, deoarece au fost prezente nu mai puțin de 10 țări (Moldova, Bulgaria, Turcia, Estonia, Serbia, Azerbaidjan, Ungaria, Luxemburg și Israel); atingând numărul de 176 de gimnaste înscrise.  Organizatorii, susținătorii și pasionații au avut ocazia de-a le fi alături din tribune și prin intermediul unui streaming.  Evenimentul a fost împărțit în două categorii. În data de 22-23 Februarie au avut loc întrecerile NON-FIG. Respectiv 24-25 Februarie au concurat Junioarele și Senioarele FIG. Ambele competiții au fost intense, iar sportivele au fost determinate în a cuceri podiumul și de-a acumula noi experiențe.

23rd Irina Deleanu Rhythmic Gymnastics Cup 2024/ Foto: Președinta FRGR - Irina Deleanu / Sursa Facebook
23rd Irina Deleanu Rhythmic Gymnastics Cup 2024/ Foto: Președinta FRGR – Irina Deleanu / Sursa Facebook

Mesaj de mulțumire și recunoștință din partea Președintei FRGR, Irina Deleanu

Anul acesta evenimentul care îi poartă numele Președintei Federației Române de Gimnastică Ritmică – Irina Deleanu a ajuns la ce-a de 23-a ediție,  fiind considerat emblematic pentru gimnastica ritmică românească, dar și pentru sportivele internaționale, care și-au bifat prezența ani la rând. Ca urmare a încheierii celei de-a 23-a ediție a concursului „Irina Deleanu Rhythmic Gymnastics Cup”, președinta FRGR a transmis un mesaj emoționant.

„A 23 ediție a Cupei Irina Deleanu, o ediție organizata pentru prima data într-un  alt oraș decât București si anume PLOIEȘTI. Deși un oraș mic, a dovedit o putere organizatorica mare, cu oameni profesioniști si dedicați lucrului de calitate. Oameni serioși si inimoși dornici sa facă totul sa strălucească așa cum se întâmplă la RITMICA. Mulțumesc tuturor celor care au pus umărul acest weekend la Sala Sporturilor Olimpia din Ploiești pentru a oferi cadrul in care gimnastele sa si arate talentul si munca. Mulțumesc pentru atmosfera, experiența si pentru toate zâmbetele pe care le am primit timp de 4 zile si pentru toate țările din concurs oferite de gimnaste cu evoluțiile lor.
Felicitări gimnastelor, antrenoarelor, arbitrelor, părinților pentru faptul ca faceți parte si rămâneți în acest fenomen numit gimnastica ritmica.
Felicitări si mulțumiri, Primăriei municipiului Ploiești, Agenției Naționale pentru Sport, Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, Federației Romane de Gimnastica Ritmica, Sponsorilor, Părinților implicați în organizare.

Andrei Liviu VOLOSEVICI -primar; Daniel NICODIM – viceprimar

Radu Simionescu – Președinte al Asociației Eurospirit si Manager de Proiect Ploiești Capitala Tineretului din Romania 2024

Vlad Mateescu-Director General Filarmonica Paul Constantinescu Ploiești ( streaming)

CSM Ploiești

Vio & CO (Mario, Liviu, Cristina, Silviu, Diana, Carla, Răzvan)

Marian Anghel (muzică)

Cosmin Nicoară și echipa (Scenotehnica)

Monica Bucur și Ileana Ilie crainice
Luiza Filiorianu director concurs” – a precizat Președinta FRGR, Irina Deleanu pe Instagram

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Cine va castiga campionatul?