6 Națiuni 2024: 24-21 pentru Italia! Țara Galilor obține prima lingură de lemn!

6 Națiuni 2024: 24-21 pentru Italia! Țara Galilor este la prima lingură de lemn!

Meciul dintre Italia și Țara Galilor s-a disputat la Cardiff, loc în care italienii au reușit să înscrie o victorie istorică împotriva gazdei. După 21 de ani, Țara Galilor a fost trimisă la prima lingură de lemn. Datorită lui Monty Ioane și celor două penalty obținute de Paulo Garbisi, Italia ajunsese în avantaj cu scorul 11-0 la pauză. Fundașul lateral, Lorenzo Pani a avut o intervenție esențială, reușind cu Garbisi și Martin Page-Relo să lovească penalty-urile.

Țara Galilor a încercat să fie pe fază prin Elliot Dee, Will Rowlands și Mason Grady, dar au fost în zadar. Marja de înfrângere a fost strânsă. Italia aflându-se în avantaj cu trei puncte, sfârșitul pentru Țara Galilor fusese sfâșietor.

Italia a profitat de fiecare ocazie

Italia nu mai avusese parte de o așa bună performanță din anul 2015. De altfel a reușit în acest an să finalizeze pe ultimul loc în topul celor  6 Națiuni 2024. Situația dramatică avusese loc, după ce au primit 156 de puncte în ultimele două jocuri pe care le-au pierdut în cadrul Cupei Mondiale din 2023. Eveniment unde s-au întâlnit cu Noua Zeelandă și Franța.

Gonzalo Quesada este antrenorul principal al formației, iar pe banca celor din Italia și-a făcut prezența după o serie de înfrângeri cu Anglia și Irlanda. Urmând mai apoi să își coordoneze echipa împotriva Franței în deplasare, întorcându-se acasă cu un scor egal. Antrenorul nu s-a lăsat intimidat și a ținut să își susțină elevii, în meciul cu Scoția și Țara Galilor. Quesada reușise să facă o treabă bună, deoarece în ambele meciuri Italia ieșise învingătoare.

Țara Galilor trece printr-o perioadă grea

De cealaltă parte a terenului, Țara Galilor trece printr-o perioadă dificilă. Rezultatele pe care le obțin în ultima perioadă eclipsează anii de debut al grupării. Respectiv 1980 începutul anilor 1990 anii în care Țara Galilor dobândi-se rezultate îngrozitoare. În ultimele 13 meciuri al acestui turneu, ei au înregistrat ce-a de-a 12-a înfrângere. Totodată au mai bifat un rezultat negativ și anume a 7-a înfrângere consecutivă pe terenul propriu din 6 Națiuni.

În urmă cu 21 de ani Țara Galilor a mai avut o astfel de experiență. Atunci aceștia au pierdut 5 meciuri la râd în cadrul turneului 6 Națiuni. La aceea vreme pe banca antrenorului era Steve Hansen. În 2005 Țara Galilor se bucurase de obținerea unui titlu de Grand Slam.

În prezent se poate observa degradarea echipei și de fapt a rugby-ului galez, care a decăzut din cauza lipsei de interes din partea agențiilor. Noul director executiv al WRU- Abi Tierney a venit cu o promisiune. Anume remedierea planului și a strategiei generale. Obiectiv ce ar trebui îndeplinit până în vara acestui an. Doar că de mult se așteaptă o posibilă rezolvare.

Italia are control absolut

În duelul cu Țara Galilor, jucătorul Garbisi a deschis tabela de marcat cu ajutorul a două penalty-uri. Italia a jucat elegant cu mișcări fluente, ajutându-l pe Ioane să centreze pentru prima încercare. Gazda a picat vinovată din caua a unei erori neforțate în prima repriză. O confuzie caracteristică între Sam Costelow și fundașul Winnett, creând o lovitură inutilă.

Antrenorul gazdei- Neil Jenkins a acumulat pe timpul meciului nervi și frustrare. Motiv pentru care nu s-a abținut și a intervenit în decizia arbitrului francez Mathieu Raynal. Însă nu s-a rezolvat nimic, din potrivă antrenorul echipei gazde s-a ales cu un avertisment din cauza comportamentului.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Cine va castiga campionatul?