6 Națiuni 2024: Franța, Italia și Anglia! Subiect de discuție în urma victoriilor!

6 Națiuni 2024: Franța, Italia și Anglia! Subiect de discuție în urma victoriilor!

Echipa națională a Italiei a surprins echipa Scoției pe terenul din Roma. Anglia nu s-a lăsat mai prejos, închizând oferta celor din Irlanda pentru Grand Slam-urile consecutive. Nu în ultimul rând, Franța și-a arătat „colții” în derby-ul cu Țara Galilor la Cardiff; obținând victoria.

Penultimul weekend al celor 6 Națiuni 2024

Cele 6 Națiuni din 2024 s-au întâlnit în penultimul weekend și se poate caracteriza ca fiind unul dintre cele mai dramatice, palpitante și în egală măsură fair play-ul a fost prezent; asigurând traseul pentru runda finală.

Discuții cu privire la o rundă epică. Borthwick a înregistrat una dintre cele mai bune victorii. 

Steve Borthwick este antrenor principal al echipei naționale din Anglia. Post pe care îl deține de un an încoace. Antrenorul avea nevoie de această victorie, deoarece lupta pentru postul de antrenor al echipei naționale este cu adevărat un „maraton”. Locul i-a fost salvat, prin golul final al lui Marcus Smith. Astfel reușind să îi învingă pe irlandezi, favoriți la titlu.

Trebuie amintit că Anglia a avut parte de o înfrângere dureroasă în semifinalele Cupei Mondiale. Anglia s-a întâlnit cu Africa de Sud. La aceea întâlnire, echipa lui Borthwick fusese favorită, dar sud-africanii și-au întrecut limitele învingându-i. Cu toate acestea cei din jurul lor au apreciat parcursul și au denumit-o ca fiind „ cel mai bun randament sub aripile lui Borthwick”.

Irlanda încă își joacă șansa. În continuare este favorită la titlu

Există posibilitatea ca Anglia să se gândească la ideea de-a fi un obstacol considerabil pentru Irlanda, deoarece ar deveni prima echipă a șanse Națiuni care a câștigat turnee de Grand Slame consecutiv. Însă echipa lui Andy Farrell este adăpostită la un loc sigur și îndepărtat de englezi. Acest lucru vine va urmare a acumulării punctelor bonus din fiecare rundă de până acum. Prin urmare Irlanda este în continuare în fața Angliei cu patru puncte. Anglia se pregătește de ultima confruntare directă cu Scoției la Dublin.

Scoția riscă să dispară din ierarhie

Gregor Townsend este antrenorul Scoției. iar în ce-a de-a doua rundă i-a fost respinsă victoria împotriva echipei Franceze. Decizia fusese hotărâtă de arbitraj ca fiind neconcludentă, iar acum nu se mai poate face nimic. De altfel nici nu mai poate fi acuzată de favorizare.

Anglia a avut parte de un imbold la Murraryfield, o dată cu obținerea victoriei; totodată readucând-ui speranțele pentru campionat. Doar că nu trebuie uitat de Italia, care a luat-o înaintea Scoției în mod spectaculos preț pentru o mare parte din joc la Roma. Reușind să obțină prima victorie din cele 14 meciuri împotriva acestor adversari.

Țara Galilor a simțit gustul amar al înfrângerii. Se apropie de temuta „lingură de lemn”

Warren Gatland este antrenorul naționale și din păcate gruparea pe care o pregătește are toate șansele de-a finaliza campionatul în partea de jos a clasamentului. În urmă cu un sezon, antrenorul a dezvăluit că cea mai mare temere a lui este de-a ajunge la „ bătălia cu lingura de lemn”. De altfel anul acesta echipa lui Gatland se întâlnește sâmbătă cu Italia, iar speranțele sunt mai scăzute. Țara Galilor se reîntâlnește cu o echipă care a schimbat generația și acest lucru se observă, pentru că sunt cu patru puncte în fața lor. Nesiguranța lor se pune baza absenței a talismanului lor (Antoine Dupont), pierzându-și în același timp energia în atac și scânteia victoriei.

 

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Cine va castiga campionatul?