Andreea Verdeș concurează la Jocurile Mondiale Universitare-Chengdu 2023 la Gimnastică Ritmică

Andreea Verdeș concurează la Jocurile Mondiale Universitare-Chengdu 2023 la Gimnastică Ritmică
Facebook
Twitter
Email
Print

Așteptarea a luat sfârșit! Jocurile Mondiale Universitare-Chengdu (China) se vor desfășura în perioada 28 iulie-8 august 2023. A necesitat doi ani de pauză, pentru ca acest eveniment să prindă contur din cauza pandemiei. Acum sportivii din cadrul învățământului superior (universitar) sunt prezenți în China și își doresc să obțină rezultate cât mai favorabile pentru țara și universitatea pe care o reprezintă.

Gimnastica Ritmică din România este prezentă la Universiadă!

 

MILAN, ITALY - NOVEMBER 20: Andreea Verdes of Romania performs her hoop exercise during the Fastweb Grand Prix Di Ginnastica at Allianz Cloud on November 20, 2021 in Milan, Italy. (Photo by Emanuele Cremaschi/Getty Images)
MILAN, ITALY – NOVEMBER 20: Andreea Verdes of Romania performs her hoop exercise during the Fastweb Grand Prix Di Ginnastica at Allianz Cloud on November 20, 2021 in Milan, Italy. (Photo by Emanuele Cremaschi/Getty Images)

 

Andreea Verdeș în vârstă de 22 de ani este sportiva care va reprezenta cu drag România. Legitimată la Clubul de Gimnastică Ritmică Corrado din Iași și studentă la Universitatea Alexandru Ioan Cuza- Iași s-a pregătit asiduu pentru acest eveniment.

Sportiva a așteptat doi ani, ca acest vis să devină realitate. Pregătită de domnul profesor Radu Constantin și fiica dumnealui Cătălina Radu în anul 2021 fusese la un pas să prindă un loc pentru Jocurile Olimpice -Tokyo 2020. Între timp, participantă la diferite campionate mondiale, rezultatele favorabile au fost vizibile. Dovedind că indiferent de rezultat, sportivul merge mai departe în îndeplinirea obiectivelor.

Gimnastica Ritmică din România

România se bucură de un real progres din punct de vedere al rezultatelor obținute. La junioare Amalia Lică (antrenată de Adriana Mitroi) în urmă cu un an cucerise medalia de aur la Campionatul European de Junioare de la Tel Aviv în proba cu măciuci. În acest an sportiva junioară a cucerit la Campionatul Mondial de Junioare- Cluj-Napoca 2023 medalia de argint la cerc, iar la celelalte trei obiecte clasându-se foarte aproape de podium. A doua junioară care aduce speranță este Lisa Maria Garac. Aceasta este îndrumată de dra. Alexandra Piscupescu și rezultatele pe care le-a obținut în acest an sunt mai mult decât bune.

De asemenea în competițiile internaționale, România se prezintă cu două ansambluri. Atât la cele de junioare cât și la senioare. Junioarele se pregătesc la București sub îndrumarea dra. Alexandra Piscupescu și Ștefania Chiriac. Lotul ansamblului de senioare este la Arad și se pregătește sub îndrumarea doamnei profesor Daniela Chiriac.  În cadrul individual sunt prezente încă 3 senioare , care participă la competiții internaționale și Campionate Mondiale, precum și la Campionatele Europene. Acestea sunt, Annaliese Dragan și Christina Dragan pregătite în cadrul CS Sportul Studențesc sub îndrumarea doamnei antrenor emerit Maria Gîrbă. Respectiv Sabina Enache de la CSM Ploiești, care se pregătește cu doamna antrenor Simona Puiu.

Medalie de bronz pentru echipa de junioare a României la Gimnastică Ritmică!

Președinta Federației Române de Gimnastică Ritmică –Irina Deleanu a realizat imposibilul în posibil în acest an. Campionatul Mondial de Junioare s-a ținut în România. Cluj-Napoca a găzduit peste 300 de sportive din peste 45 de țări participante. S-a atins cel mai înalt standard de profesionalism, astfel competiția derulându-se „ca la carte”.

Pe lângă competiția de mare anvergură, 2023 a adus medalia de bronz pentru echipa de junioare a României la Campionatul Mondial de Junioare-Cluj-Napoca 2023, reprezentând un real salt pentru Gimnastica Ritmică românească.

Ultimele stiri

Pe acelasi subiect