Audi se va alătura Formula 1 în 2026

Audi 2026
Facebook
Twitter
Email
Print

Audi se va alătura Formula 1 în 2026 ca producător de unități de putere, a declarat vineri președintele producătorului german de automobile.

Într-o declarație, Markus Duesmann, președintele companiei, a declarat: „Motorsportul este o parte integrantă a ADN-ului Audi”.

Formula 1 este atât o etapă globală pentru brandul nostru, cât și un laborator de dezvoltare extrem de provocator. Combinația dintre performanță ridicată și competiție este întotdeauna un motor al inovației și transferului de tehnologie în industria noastră. Cu noile reguli, acum este momentul potrivit să ne implicăm. La urma urmei, Formula 1 și Audi urmăresc ambele obiective clare de sustenabilitate”, a adăugat Duesmann.

O decizie cu privire la echipa cu care se va alinia Audi în 2026 va fi anunțată până la sfârșitul acestui an.

Președintele și CEO-ul F1, Stefano Domenicali, a spus că este „încântat să-i ureze bun venit pe Audi în Formula 1, o marcă de automobile emblematică, pionier și inovator tehnologic”.

Acesta este un moment major pentru sportul nostru, care evidențiază puterea uriașă pe care o avem ca platformă globală care continuă să crească”, a adăugat el.

Oliver Hoffmann, membru al consiliului de administrație pentru Dezvoltare tehnică la Audi, a declarat: „Având în vedere salturile tehnologice majore pe care seria le face către sustenabilitate în 2026, putem vorbi de o nouă Formula 1. Formula 1 se transformă, iar Audi dorește să activeze. sprijiniți această călătorie.

O legătură strânsă între proiectul nostru de Formula 1 și departamentul de dezvoltare tehnică al AUDI AG va permite sinergii.”

Ultimele stiri

Pe acelasi subiect

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Cine va castiga campionatul?