BBC sub foc după ce nu a difuzat în direct la televizor ceremonia de deschidere a Cupei Mondiale

Cupa Mondiala Qatar
Facebook
Twitter
Email
Print

Răspunsuri, critici circulă pe rețelele de socializare care prezintă atitudinea anterioară a BBC cu privire la cazuri similare. 

Cupa Mondiala Qatar critici din partea multor fani ai sportului. Ceremonia de deschidere a Cupei Mondiale FIFA Qatar 2022 a avut loc pe stadionul Al Bayt din Al Khor, Qatar, unde starul de film afro-american Morgan Freeman a fost printre invitați, iar starul coreean K-pop Jungkook a susținut un mini-concert.

BBC a relegat ceremonia în serviciul „Buton roșu” și online, cu toate acestea, BBC One a decis să nu difuzeze ceremonia în direct, ci mai degrabă a menționat drepturile omului și presupusele acuzații împotriva Qatarului. „Este cea mai controversată Cupă Mondială din istorie și nici o minge nu a fost lovită cu piciorul”, a spus Lineker, un fost căpitan de fotbal al Angliei, care a fost printre gazde în timpul programului emisiunii pentru Cupa Mondială.

Comentariul lui Lineker a fost împărtășit de mulți, amintind o remarcă recentă a președintelui FIFA, Gianni Infantino, care apăra Qatarul de ceea ce el a numit „ipocrizie” occidentală, pe fondul criticilor la adresa găzduirii Cupei Mondiale 2022 de către țara din Golf.

Între timp, utilizatorii au acuzat și BBC de „standard dublu” pe rețelele de socializare, întrebând de ce radiodifuzorul nu a avut aceeași abordare atunci când Jocurile Olimpice de iarnă din 2022 au avut loc în China și Cupa Mondială din 2018 din Rusia.

Utilizatorii au împărtășit, de asemenea, povestea Daily Mirror – intitulată Tricourile Angliei de la Cupa Mondială Qatar de 115 lire sterline (136 dolari) realizate de muncitorii din fabrici din Thailanda plătite doar 1 lire sterline pe oră ca răspuns la acuzațiile privind drepturile omului la adresa Qatarului

Ultimele stiri

Pe acelasi subiect

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Cine va castiga campionatul?