Belgia și Olanda au fost zguduite de tulburări după victoria Marocului la Cupa Mondială

Maroc a învins Belgia
Facebook
Twitter
Email
Print

Violența izbucnește după ce Maroc a învins Belgia în meciul din Grupa F

Revolte au izbucnit duminică în capitala Belgiei și în mai multe orașe olandeze, după ce Maroc a învins Belgia într-un meci din Grupa F de la Cupa Mondială.

După victoria supărată a echipei lor, fanii marocani din Bruxelles au condus prin oraș într-o sărbătoare pașnică, claxonând.

Dar unii oameni care își acopereau fețele s-au adunat în jurul gării din Bruxelles Midi și au aruncat focuri de artificii în străzi.

În unele locuri, scutere electrice și coșuri de gunoi au fost incendiate. Un vehicul aparținând unei companii de închirieri auto a fost, de asemenea, răsturnat de o mulțime. Unele stații de autobuz și tramvai au fost, de asemenea, vandalizate.

Poliția de la Bruxelles a trimis un număr mare de echipe pe străzile centrale pentru a preveni astfel de incidente. De asemenea, poliția a închis drumurile care duceau spre unele puncte turistice din centrul orașului.

Condamnând violența, primarul Bruxelles-ului Philippe Close le-a cerut celor care provoacă tulburările să nu vină în zonele turistice și comerciale.

Între timp, suporterii Marocului au claxonat și au ocupat mai multe piețe din Amsterdam, provocând unele violențe.

Aproximativ 500 de fani marocani s-au adunat la Rotterdam, iar unii au aruncat focuri de artificii și au dat foc. Polițiștii au sosit la fața locului pentru a interveni și unii dintre fani au aruncat asupra lor cu ochelari și artificii.

Marocul a învins Belgia cu 2-0 duminică, cu goluri ale lui Abdelhamid Sabiri și Zakaria Aboukhlal.

Ultimele stiri

Pe acelasi subiect