Cât de departe va ajunge Marocul caii întunecați de la Cupa Mondială 2022 în Qatar?

Maroc o sursă de putere în fotbal
Facebook
Twitter
Email
Print

Marocul condus de Hakimi ajunge în sferturi de finală pentru prima oară în istorie, Atlas Lions va înfrunta sâmbătă Portugalia

Printre cei opt sferturi de finală ai Cupei Mondiale FIFA 2022, Marocul petrece un turneu fantastic, dar în următoarele zile, oamenii vor vedea dacă Atlas Lions își pot continua performanța palpitantă sau nu.

Marocul, care nu a depășit niciodată ultimele 16 înainte de Qatar 2022, s-a calificat în sferturi de finală pentru prima dată în istorie după ce a eliminat marți la penalty-uri pe foștii campioni ai Spaniei.

Atlas Lions au jucat la Cupa Mondială FIFA în șase ocazii în 1970, 1986, 1994, 1998, 2018 și 2022.

Înainte de Cupa Mondială din 2022, Marocul a făcut tot ce a putut în 1986. Echipa africană a fost eliminată în optimile de finală de Germania de Vest cu 1-0.

Dar în Qatar, Marocul este numit caii întunecați ai turneului pentru performanța lor.

Condusă de fundașul dreapta al Paris Saint-Germain Achraf Hakimi, Marocul a devenit prima echipă africană care a câștigat o grupă de Cupă Mondială în secolul XXI.

Marocul a câștigat Grupa F cu șapte puncte în timp ce s-a luptat cu adversari duri precum Croația, Belgia și Canada.

Belgia și Croația s-au numărat printre echipele intimidante pentru că au mulți jucători pricepuți și realizările lor în Cupa Mondială anterioară din Rusia.

Ambele națiuni au avut un turneu splendid la Cupa Mondială în 2018, Belgia a obținut o medalie de bronz, în timp ce Croația, care nu era printre favorite, s-a întors acasă cu o medalie de argint.

În Qatar, Maroc și Croația au fost cele mai bune două echipe din grupa F a Cupei Mondiale 2022 care au fost în optimile de finală.

Ultimele stiri

Pe acelasi subiect

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Cine va castiga campionatul?