Curse de cai: Festivalul Cheltenham 2024

Curse de cai: Festivalul Cheltenham 2024

În cadrul Festivalului  Cheltenham 2024, State Man câștigă titlul de „Campion la obstacole”, iar antrenorul Willie Mullins este în plină ascensiune în cariera de antrenor.

State Man a avut un adevărat succes la Festivalul Cheltenham 2024. Aceasta a obținut unul dintre cele mai titrate titluri, iar antrenorul lor- Willie Mullins a bifat ce-a de-a 100 victorie în cadrul acestui eveniment.

Paul Townend a fost în fața favoritului cu 5-2. De altfel istoria s-a repetat și Townend a terminar pe locul doi. Mullins se aproprie de un record și anume să ajungă la pragul de 100 de victorii. Este foarte aproape în a înregistra această reușită, pentru că Gaelic Warrior și Lossiempunth au câștigat marți. Nu trebuie uitat de State Man că a reușit să îl întreacă pe Irish Point, ocupantul locului doi și pe Luccia de pe al treilea loc.

Mai multe rezultate surprinzătoare

Luccia a fost „păcăllit” de Nicky Henderson. Se pare că Luccia a eliminat Contitution Hill din cursă în urmă cu o săptămână, deoarece antrenamentul fusese prea slab. Motiv pentru care Mullins a fost întrebat adesea după cursă cu privire la cele întâmplare și dacă Constitution Hill ar fi fost îndeajuns de apt să concureze, cum s-ar fi desfășurat turneul.

Rachael Blackmore câștigă obstacolul pentru debutanți

Cu șansa de 7-2 Rachael Blackmore obținuse victoria pentru debutanți supremi. Un succes înregistrat și pentru antrenorul ei, Henry de Bromhead. Femeia a înregistrat cel de-al 25 succes în cadrul Festivalului. În vârstă de 34 de ani, se înscrie la prima femeie care a condus jockey la o întâlnirea.

Antrenorul este distrus din cauza lui Highland Hunter

Veștile triste l-au devastat pe Fergal O’Brien. În urmă cu o lună a avut loc o cursă devastatoare pentru grupul lor. Highland Hunter, favoritul jocului cu Keagan Kirkby a murit fulgerător. În timpul cursei și-a pierdut viața, din cauza unei căzături. Medicii au ajuns la sportiv și au încercat să îi salveze viața; însă nu s-a mai putut face nimic.

 

 

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Cine va castiga campionatul?