Dinamo s-a calificat! Echipa masculină de handbal a trecut de Silkeborg!

Dinamo s-a calificat! Echipa masculină de handbal a trecut de Silkeborg!

Handbalul românesc scrie istorie în aceste zile.O nouă pagină de istorie este scrisă de Dinamo prin calificarea în sferturile EHF European League. Câinii au trecut de Silkeborg la capătul a două manşe minunate.

Turul dintre cele două formaţii s-a disputat la Bucureşti. Românii au făcut un meci mare şi s-au impus atunci cu scorul de 37-34. Acel joc a fost deosebit de greu deoarece pe parcursul jocului nici o echipă nu a reuşit să se distanţeze pe tabela de marcaj. Chiar şi în a doua repriză au fost momente când Silkeborg a condus. Ceea ce a fost important, finalul a aparţinut alb-roşiilor şi astfel ne-am impus la 3 goluri. Această diferenţă a fost una destul de importantă şi care ne dădea speranţe pentru jocul retur.

Dinamo s-a calificat! Echipa masculină de handbal a trecut de Silkeborg!/ Foto: Profimedia
Dinamo s-a calificat! Echipa masculină de handbal a trecut de Silkeborg!/ Foto: Profimedia

A venit şi momentul, meciului retur ce s-a disputat tocmai în Danemarca. Începutul meciului a fost unul perfect pentru dinamovişti, care ne-au făcut să ţipăm de bucurie la fiecare gol. Cei mai optimişti, puteau spune că meciul este jucat încă din start. Vladimir Cupara a făcut un meci pe care îl vom ţine minte mult timp. Primul gol primit de la danezi a fost abia în minutul 8. Ofensiva câinilor a mers perfect, reuşit gol la fiecare atac. În minutul 15 tabela de marcaj arăta un scor minunat pentru noi 11-2. Până în acest minut 15, tehnicianul gazdelor ceruse deja două time-out-uri, exasperat de ratările elevilor săi. Dinamo a ţinut ritmul până la pauză unde scorul a arătat un 16-8 care era suficient penru calificare.

A doua parte a început cu ratări de ambele părţi. Primul gol al meciului a venit abia în minutul 4. Repriza secundă a fost de partea gazdelor. Până în minutul 54 aceştia au tot recuperat şi s-au apropiat la doar două goluri. Spre finalul partidei orgoliul dinamoviştilor a fost din nou ridicat şi au reuşit până la urmă să se impună şi în meciul retur cu scorul de 27-24.

În sferturile de finală, Dinamo o va întâlni pe Skjern, un alt adversar de calibru. Dinamo a arătat că este o forţă a handbalului european şi poate învinge orice adversar.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Cine va castiga campionatul?