F1: Oliver Bearman își dorește un loc în F1! 2025 va fi un an greu pentru tânărul de 18 ani!

F1: Oliver Bearman își dorește un loc în F1! 2025 va fi un an greu pentru tânărul de 18 ani!

Oliver Bearman se apropie de îndeplinirea unui vis din copilărie. Acest lucru se datorează prezența lui ca debutant la Marele Premiu al Arabiei Saudite. În vârstă de 18 ani, Bearman își dorește încă din fragedă copilărie să prindă un loc în Formula 1. De altfel tocmai a înregistrat un record și anume, fiind cel mai tânăr britanic care a debutat în cadrul Marelui Premiu  pentru Ferrari.

Titularul de drept-  Carlos Sainz a fost înlocuit din cauza apendicitei; de către Oliver Bearman. Ferrari a luat o decizie foarte bună, deoarece băiatul reușise în cadrul Marelui Premiu să finalizeze în fața campionului mondial pentru șaptea oară- Lewis Hamilton.

S-a născut o stea

Campionul mondial britanic din anul 1996- Damon Hill a precizat pe platforma „X” că tocmai „s-a născut o stea”. Pe de altă parte, coechipierul lui Ferrari- Charles Leclerc a ținut să precizeze că „este doar o chestiune de timp, până să ajungă în F1”.

Bearman s-a simțit excelent la debutul în F1 în cadrul Marelui Premiu al Arabiei Saudite

Sportivul a fost înștiințat cu doar câteva ore înainte de ultima sesiune al pregătirii de vineri. Vestea că trebuie să preia scaunul Ferrari, deoarece Sainz nu mai poate fi prezent în Arabia Saudită l-a luat prin surprindere. Pilotul de rezervă titular fusese prezent la Jeddah, loc în care se desfășura Campionatul de Formula 2; reușind să ocupe pole position pentru cursa de caracteristici din calificările de joi.

Bearman nu s-a lăsat intimidat și trecuse de Sauber lui Zhou Gunayu. Urmând să treacă de Hadd de la Nico Hulkenberg, reușind să termine înaintea colegiilor britanici Londo Norris, dela McLaren și Hamilton de la Mercedes.

Fanii au ales!

În urma voturilor din partea fanilor, tânărul în vârstă de doar 18 ani a fost desemnat pilotul zilei. Tatăl lui Bearmean -David fusese alături de el în garajul Ferrari. Atitudinea lui Nervoasă fusese evidentă pe întrec traseu, la final primise îmbrățișări din partea lui și felicitări de la spaniolul Sainz, care fusese prezent la circuitul Jeddah, a doua zi după operație.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Cine va castiga campionatul?