Febra fotbalului stăpânește Pakistanul în timp ce mingea de fotbal a țării apare în Cupa Mondială FIFA

Fotbal Pakistan
Facebook
Twitter
Email
Print

Brazilia pare a fi echipa favorită a pakistanezilor, urmată de Germania și Argentina

Cu doar o săptămână în urmă, milioane de pakistanezi au ieșit din febra cricketului, echipa lor fiind pe locul doi la Cupa Mondială Twenty20, organizată în Australia. Acum, fanii sportului privesc înainte, cu febra fotbalistică năprasnică țara, altfel înnebunită de cricket, în timp ce Cupa Mondială FIFA 2022 se desfășoară în Qatar.

În Siddique Goth, o localitate suburbană a capitalei comerciale a țării, Karachi, străzile sunt împodobite cu portrete de mărimea unui bărbat și afișe cu vedete ale fotbalului precum Cristiano Ronaldo, Lionel Messi și Neymar Jr.

Câteva străzi sunt, de asemenea, presărate cu afișe ale vrăjitorului egiptean Mohamed Salah, deși națiunea nord-africană nu s-a putut califica în finală.

În localitate pot fi observate steaguri ale unor națiuni importante de fotbal precum Brazilia, Argentina, Germania, Anglia, Portugalia și gazda Qatar.

Un ecran mare a fost instalat de locuitori într-o piață aglomerată pentru a urmări împreună slogurile.

Amplasat la periferia districtului Malir din Karachi, cartierul îndepărtat este cunoscut și sub numele de mini-Qatar, deoarece sute de tineri din zonă – etnicii Baloch – lucrează în statul bogat din Golf.

Brazilia este de departe echipa favorită a iubitorilor de fotbal autohtoni, în timp ce magistrala sportivă europeană, Germania, se află pe locul doi.

„Neymar se va zgudui de data asta”, a declarat Nasir Baloch, un fotbalist local, Agentiei Anadolu.

Între timp, Sagheer Baloch, un profesor de școală, vede Germania ca favorită.

„Profesionalismul și răcoarea pe care le cere jocul de fotbal, jucătorii germani sunt încorporați cu ei”, a opinat Sagheer, un fan al cailor putere spaniole, Barcelona.

Vorbind cu Agenția Anadolu, el mizează pe căpitanul și portarul Manuel Neuer, Kevin Trapp și Marc-Andre ter Stegen pentru a schimba situația în favoarea Germaniei.

Ultimele stiri

Pe acelasi subiect