FIFA deschide dosar disciplinar după ce fanii croați îl batjocoresc pe portarul canadian

Croația și Canada
Facebook
Twitter
Email
Print

Canada a depus o plângere oficială cu privire la comportamentul fanilor

FIFA a lansat marți un dosar disciplinar împotriva Croației, după ce Canada Soccer a depus o plângere oficială pe motiv că fanii croați l-ar fi batjocorit pe portarul canadian.

FIFA a declarat că a luat măsuri împotriva Croației „din cauza comportamentului fanilor săi”, care a încălcat regulile împotriva discriminării și încălcării securității.

Portarul canadian Milan Borjan s-a născut în regiunea sârbă a Iugoslaviei, iar acesta din urmă a fost implicat într-un conflict care a divizat Iugoslavia în anii 1990, a informat Associated Press (AP).

Borjan, acum în vârstă de 35 de ani, avea 13 ani când familia sa s-a mutat în Canada. Deși joacă la clubul sârb Steaua Roșie Belgrad, a câștigat 71 de selecții pentru Canada. Familia a plecat în 1995, după ce orașul natal a fost luat de forțele canadiene și au existat zvonuri că unii sârbi au fugit de conflict cu tractoare.

Batjocura ar fi avut loc în timpul înfrângerii cu 4-1 a Canadei în fața Croației și a inclus fani care țineau un banner cu un tractor John Deere și au schimbat sloganul companiei – „Nothing Runs Like a Deere” = pentru a-l disprețui pe portarul canadian.

În repriza secundă hărțuirea a continuat, golul lui Borjan a fost în fața suporterilor croați.

 

Ultimele stiri

Pe acelasi subiect

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Cine va castiga campionatul?