Fostul jucător francez al Bayern Munchen, Franck Ribéry, se retrage din fotbal

Franck Ribery
Facebook
Twitter
Email
Print

Fostul jucător francez al Bayern Munchen, Franck Ribéry, se retrage din fotbal

Franck Ribery, fost extremist al Bayern Munchen și Franței, și-a încheiat vineri cariera de fotbalist, la vârsta de 39 de ani.

„Dragi prieteni, dragi fani, am vrut să fac acest scurt videoclip pentru a vă spune că a sosit momentul să mă retrag din fotbal. Cu voi și sprijinul vostru, am reușit să-mi fac visul să devină realitate și vă mulțumesc tu din adâncul inimii mele.” a spus Ribery pe Instagram.

Medaliatul cu argint la Cupa Mondială FIFA 2006 a spus că o accidentare persistentă la genunchi l-a forțat să renunțe imediat la joc.

Ribery și-a mulțumit familiei, colegilor de echipă, antrenorilor principali și personalului de la cluburile pentru care a jucat.

„Acesta este sfârșitul unui capitol, capitolul meu ca jucător, dar nu sfârșitul poveștii mele profesionale, poți fi sigur de asta”, a adăugat el.

Ribery a jucat pentru Metz, Galatasaray și Olympique Marseille înainte de mutarea lui senzațională la Bayern Munchen, unde a devenit un jucător de talie mondială.

În 2007-2019 a fost obișnuit al Bayern Munchen pentru a câștiga multe campionate, cum ar fi UEFA Champions League 2013, FIFA Club World Cup 2013, nouă titluri Bundesliga (2008, 2010, 2013-2019) și o Supercupă UEFA în 2013.

Ca premiu individual, Ribery a luat premiul UEFA Cel mai bun jucător din Europa în 2013 în timp ce juca pentru puterea germană.

După plecarea lui de la Bayern Munchen, Ribery a jucat cel mai recent pentru cluburile italiene Fiorentina și Salernitana.

Ultimele stiri

Pe acelasi subiect