GP Japoniei: Verstappen a fost încoronat campion în Formula 1

GP Japoniei: Verstappen a fost încoronat campion în Formula 1
Facebook
Twitter
Email
Print

Pilotul olandez câștigă runda 18 la Suzuka International Racing Course

GP Japoniei: Verstappen a fost încoronat campion
GP Japoniei: Verstappen a fost încoronat campion.

Pilotul Red Bull Racing, Max Verstappen, a câștigat duminică Marele Premiu al Japoniei pentru a deveni campion mondial de Formula 1 în 2022. Pilotul olandez a câștigat runda 18 în 3 ore, 1 minut și 44,004 secunde, care a durat 28 de ture din cauza condițiilor meteorologice de la Suzuka International Racing Course.

Al doilea sezon consecutiv al său a fost determinat după ce adversarul său, Charles Leclerc, a primit penalizare de timp – împingându-l pe locul trei după terminarea cursei. „Primul este puțin mai emoționant, al doilea este mai frumos – doar sezonul pe care l-am avut, 1-2, conducând constructorii”, a spus Verstappen. „A fost un an special și trebuie să-ți reamintești că acești ani nu îi ai foarte des.”

Pilotul Red Bull Sergio Perez a terminat pe locul al doilea, cu o diferență de 27,066 secunde, în timp ce Charles Leclerc de la Ferrari a terminat cu 31,763 secunde mai târziu decât Verstappen cu penalizarea de timp adăugată. Mașina de siguranță a fost eliminată în primul tur, după ce Sebastian Vettel de la Aston Martin s-a învârtit și Carlos Sainz de la Ferrari a lovit barierele. În turul 3, steagul roșu a fost afișat din cauza ploilor intense și, ca urmare, toți concurenții au început să intre în pit-lane până la reluarea cursei.

GP Japoniei: Verstappen a fost încoronat campion în Formula 1

GP Japoniei: Verstappen a fost încoronat campion în Formula 1Clasamentul constructorilor este condus de Red Bull cu 619 puncte, în timp ce Ferrari s-a clasat pe locul al doilea cu 454 de puncte, iar Mercedes este pe locul trei cu 387 de puncte. Runda a 19-a din Campionatul Mondial de Formula 1 din 2022 va avea loc pe Circuit of The Americas din Statele Unite pe 23 octombrie.

Ultimele stiri

Pe acelasi subiect

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Cine va castiga campionatul?