Hamilton, F1 condamnă insultele rasiale ale lui Nelson Piquet despre pilotul britanic

Lewis Hamilton
Facebook
Twitter
Email
Print

Pilotul Mercedes Lewis Hamilton și Formula 1 au condamnat marți termenul ofensiv din punct de vedere rasial al fostului campion mondial Nelson Piquet împotriva pilotului britanic în portugheză.

„Este mai mult decât limbaj. Aceste mentalități arhaice trebuie să se schimbe și nu au loc în sportul nostru”, a spus Hamilton, în vârstă de 37 de ani, pe Twitter, adăugând „a venit timpul pentru acțiune”.

Formula 1 l-a susținut pe Hamilton, deoarece expresiile discriminatorii și rasiste sunt „inacceptabile”, iar acest tip de limbaj „nu are niciun rol în societate”.

 

Hamilton - Australia
Hamilton – Australia

„Lewis este un ambasador incredibil pentru sportul nostru și merită respect”, a adăugat F1.

Echipa Mercedes, de șapte ori campion mondial, Mercedes, a condamnat pe Twitter și limbajul rasist al bărbatului de 69 de ani.

Naționalul brazilian, care a câștigat titlurile de F1 în 1981, 1983 și 1987, a folosit un termen ofensator pentru a se referi la Hamilton pe un podcast, unde a discutat despre o coliziune între pilotul britanic și rivalul său, pilotul olandez de la Red Bull Max Verstappen, pe primul tur al Marelui Premiu al Marii Britanii din 2021.

Se pare că Piquet a folosit o versiune portugheză a cuvântului N pentru a se referi la Hamilton.

Formula 1 se va întoarce în Marea Britanie în acest weekend, deoarece Marele Premiu al Marii Britanii din 2022 va avea loc duminică pe circuitul Silverstone.

Ultimele stiri

Pe acelasi subiect

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Cine va castiga campionatul?