Japonia s-a bucurat până acum de un succes istoric în Cupa Mondială FIFA 2022

Samurai Blues- Japonia
Facebook
Twitter
Email
Print

Samurai Blues a învins 2 foști campioni mondiali, Germania și Spania, pentru a ajunge în optimile de finală ca lider în Grupa E

Echipa națională de fotbal a Japoniei s-a bucurat până acum de un succes istoric la Cupa Mondială FIFA 2022.

Samurai Blues a învins doi foști campioni mondiali, Germania și Spania, pentru a ajunge în optimile de finală ca lider în Grupa E cu șase puncte.

Prima participare a Japoniei în faza grupelor la Cupa Mondială a fost la Cupa Mondială FIFA 1998 din Franța.

În acel an au ieșit din turneu fără niciun punct în Grupa H, care a fost dominată de Argentina. Alb-albaștrii au dominat grupa cu 3 victorii din 3, cu 9 puncte.

Următoarea Cupă Mondială din 2002 a fost un turneu important pentru Japonia. Au fost co-gazdă a Cupei Mondiale FIFA 2002 cu Coreea de Sud și au ajuns pentru prima dată în optimile de finală, depășind Grupa H cu 7 puncte.

Cu toate acestea, Turcia, care avea să încheie turneul cu o medalie de bronz, i-a învins cu 1-0 în optimile de finală.

După ce a fost eliminată de la Cupa Mondială din 2006 din Germania terminând Grupa F cu 1 punct, Japonia s-a calificat în optimile de finală la Cupa Mondială FIFA 2010 din Africa de Sud, pentru a doua oară în istorie.

După ce a terminat pe locul doi în Grupa E cu șase puncte, în spatele Țărilor de Jos, Japonia a fost eliminată de Paraguay cu o lovitură de penalty care a încheiat jocul cu 3-5, ținut după ce scorul a fost blocat la 0-0 timp de 120 de minute.

Ultimele stiri

Pe acelasi subiect

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Cine va castiga campionatul?