Leclerc de la Ferrari a câștigat Marele Premiu al Austriei la Formula 1

Charles Leclerc de la Ferrari
Facebook
Twitter
Email
Print

Charles Leclerc de la Ferrari a câștigat duminică Marele Premiu al Austriei pentru a-și asigura a treia victorie în Formula 1 în acest sezon.

Pilotul monegasc Leclerc a terminat turul 11 ​​al sezonului într-o oră, 24 de minute și 24 de secunde la Red Bull Ring din Spielberg. Pilotul Red Bull Racing, Max Verstappen, a ajuns pe locul al doilea, urmat de Lewis Hamilton de la Mercedes în cursa de 71 de ture.

Pilotul Ferrari Carlos Sainz a ieșit din cursă din cauza unei defecțiuni a motorului. Mașina lui a luat foc și a ieșit în siguranță în turul 58. „A fost o cursă foarte bună, ritmul a fost acolo la început, am avut niște lupte bune cu Max, iar finalul a fost foarte dificil, am avut câteva probleme cu accelerația, așa că a fost foarte complicat…

Charles Leclerc de la Ferrari
Charles Leclerc de la Ferrari

Aveam neapărat nevoie. acela, ultimele cinci curse au fost incredibil de dificile nu doar pentru mine, ci și pentru echipă”, a spus Leclerc după victoria sa din Austria.

Pilotul olandez Verstappen, care a fost campion mondial în 2021, a câștigat șase curse în acest sezon și încă conduce clasamentul piloților cu 208 puncte. Leclerc a sărit pe locul doi, mărindu-și punctele la 170. Coechipierul mexican al lui Verstappen, Sergio Perez, este al treilea cu 151 de puncte.

Cursa din turul 12, Marele Premiu al Franței, va avea loc pe Circuitul Paul Ricard din Le Castellet în perioada 22-24 iulie.

Clasamentul șoferului

1. Max Verstappen (Olanda): 208 puncte

2. Charles Leclerc (Monaco): 170

3. Sergio Perez (Mexic): 151

4. Carlos Sainz (Spania): 133

5. George Russell (Marea Britanie): 128

Constructorii

1. Red Bull Racing: 359

2. Ferrari: 303

3. Mercedes: 237

4. McLaren: 81

5. Alpine Renault: 81

Charles Leclerc de la Ferrari
Charles Leclerc de la Ferrari


Ultimele stiri

Pe acelasi subiect