Legendarul antrenor de tenis Nick Bollettieri a murit la vârsta de 91 de ani

Nick Bollettieri
Facebook
Twitter
Email
Print

Bollettieri i-a antrenat pe cei mai mari dintre cei mai mari, inclusiv pe Serena și Venus Williams, Andre Agassi, Boris Becker și Jim Courier

Legendarul antrenor de tenis Nick Bollettieri a murit la vârsta de 91 de ani, a anunțat luni.  

Bollettieri i-a antrenat pe cei mai mari dintre cei mai mari din lumea tenisului, inclusiv 10 jucători numărul 1 mondial. 

Sportivii pe care i-a antrenat și transformat în superstaruri ale tenisului se numără printre o listă lungă și impresionantă de nume mari, printre care Serena și Venus Williams, Andre Agassi, Boris Becker, Jim Courier și Maria Sharapova. 

„Dragiul nostru prieten, Nick Bollettieri, ne-a absolvit aseară. Le-a dat multora șansa de a-și trăi visul. Ne-a arătat tuturor cum poate fi trăită viața la maxim”, a scris pe Twitter fostul jucător numărul 1 și student la Bollettieri Agassi. — Mulțumesc, Nick. 

Bollettieri a fondat Academia de tenis Nick Bollettieri în 1978, care a servit drept fundație pentru actuala Academie IMG.​​​​​​​ 

„Oricine l-a cunoscut pe Nick știe cât de mult îi plăcea să dezvolte potențialul tinerilor, să antreneze tenisul și această Academie”, a spus Tim Pernetti, președintele IMG Academy Bradenton, o divizie a IMG Academy.

„Chiar și în ultimele sale zile, îl puteai găsi adesea în campus, antrenând și mentorat tineri studenți-atleti și personal cu aceeași pasiune și entuziasm ca și la 20 de ani.”

Bollettieri a fost inclus în Internațional Tenis Hall of Fame în 2014. În mai 2022, a devenit primul membru al IMG Academy Hall of Fame.

Ultimele stiri

Pe acelasi subiect

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Cine va castiga campionatul?