Lupta pentru EURO 2024

Lupta pentru EURO 2024 se dă chiar în această perioadă în cadrul meciurilor de baraj. Aceste miniturnee au loc acum şi am trecut de faza semifinalelor. Au fost făcute 3 grupe de câte 4 echipe, iar câştigătoarele vor primi biletele pentru Euro.  Doar 3 locuri mai sunt disponibile iar lupta este una aprigă. În acest articol o să analizăm meciurile şi o să vedem echipele ce au reuşit să se califice în finalele penru Campionatul European 2024.

Aceste turnee sunt de foarte mare interes şi pentru noi. În grupa noastră mai este disponibil un loc ce va fi ocupat de una dintre aceste formaţii.

Georgia – Luxemburg 2-0: Georgia şi-a respectat statutul de favorită în acest meci şi a reuşit să se impună în faţa Luxemburgului. Acest meci a fost dominat la toate capitolele de gazde. Au reuşit să deschidă scorul în prima repriză în minutul 40 şi au intrat la cabine în avantaj. La debutul părţii secunde un jucător din Luxemburg a primit cartonaşul roşu ceea ce a uşurat munca gruzinilor. Au reuşit să mai marcheze odata în minutul 63, pentru 2-0. În finala pentru Euro, Georgia va da piept cu Grecia.

Bosnia – Ucraina: 1-2  Meci care ne interesează în mod direct deoarece această semifinală face parte din turneul ce va duce o echipă în grupa noastră. După o primă parte echilibrată, Bosnia a profitat de un autogol al ucrainienior. Se contura o mare surpriză. Finalul partidei a aparţinut în totalitate ucrainienior. Prima dată în minutul 85 când au reuşit să marcheze pentru un egal ce trimitea partida în prelungiri. Dar oaspeţii nu au fost deacord şi au mai marcat odată în minutul 88 pentru a obţine biletele pentru semifinale. Acolo vor da lupta decisivă cu Islanda.

Grecia – Kazakhstan 5-0 Meci fără istoric în lupta pentru EURO 2024, între Grecia şi Kazakhstan.  Grecii şi-au respecta statutul de favorită şi nu au întâmpinat niciun fel de problemă în faţa kazacilor. Putem spune că această calificare a grecilor a fost rezolvată încă din prima repriză, deoarece la pauză scorul a fost de 4-0 în favoarea elenilor. Pe finalul partidei au închis tabela la scorul de 5-0 în favoarea lor. În finală vor da o ultimă bătălie în compania celor din Georgia.

Israel – Islanda 1-4: Într-un meci ce s-a disputat la Budapesta din cauza conflictului din Israel, suspansul a fost la cote ridicate. Israel pornea cu un mic avantaj pe foaie dar lucrurile din teren au stat în alt mod. Israelul a deschis repede scorul după aproximativ 30 de minute. Nordicii nu s-au lăsat şi au întors scorul foarte repede, având avantaj la pauză 2-1. În a doua repriză, Israelul a dominat cea mai mare parte a jocului dar  în minutul 73 au primit un cartonaş roşu în urma unei piedici. Chiar şi aşa Israelul a avut şansa egalării dar au ratat şi un penalty în minutul 80. Pe finalul partidei islandezii au mai marcat de 2 ori şi scorul înregistrat la final a fost de 4-1. În acest meci nimic nu a mers cum trebuie pentru Israel. Islanda va juca finala pentru Euro cu Ucraina.

Polonia – Estonia 5-1: Cu Lewa în teren, Polonia nu a avut nici o problemă în a trece de Estonia şi de a înregistra scorul serii. Polonezii au început ca din puşcă şi la pauză au intrat cu 1-0 dar şi cu un om în plus pe teren. În a doua parte a meciului au dus scorul, chiar şi la 5-0, pentru ca pe finalul jocului, estonienii să înscrie golul de onoare într-un meci fără istoric. Pe Polonia  o aşteaptă Ţara Galilor în finala pentru Euro.

Ţara Galilor – Finlanda 4-1: În minutul 3, galezii aveau deja avantaj pe tabela de marcaj, dar pănâ la pauză scorul a fost de 2-1 în favoarea lor. În a doua repriză, au dus scorul foarte repede la 3-1 iar estonienii nu au mai avut puterea de a reveni. Scorul final al partide a fost de 4-1. Lupta pentru EURO 2024, Ţara Galilor o va da cu Polonia.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Cine va castiga campionatul?