Martin Johnson își amintește de anii 1991-1993

Martin Johnson își amintește de anii 1991-1993

Martin Johnson în vârstă de 54 de ani fusese component al echipei naționale de rugby din Anglia în perioada 1993-2003. O perioadă în care englezii erau remarcabili, iar francezii reprezentau cu adevărat o amenințare pentru emisfera nordică.

Ca orice sportiv, căpitanul echipei avusese parte de experiențe frumoase, triste, blocaje și alte sentimente pe care le experimentase la aceea vreme. Cu toate acestea Martin Johnson este unul dintre foștii mai mari jucători care a avut prilejul de-a se bucura în mod direct de rivalitatea dintre Anglia și Franța.

1993 este anul de debut al echipei

În perioada 1991- 1992 una dintre cele mai titrate echipe al Angliei a avut parte de o înfrângere dureroasă în derby-ul cu Australia. Deși Grand Slam-urile consecvente cu rezultate excepționale au fost obținute neîncetat, înfrângerea din Finala Cupei Mondiale de la Twickenham i-au dărâmat.

Martin Johnson avea doar 22 de ani când era considerat unul dintre cei mai evidențiați jucători, reușind să îi impresioneze la Leicester Tigers. Cariera lui a început prin anii 1989, când făcuse parte din același cantonament cu Wade Dooley.

Britanicul- irlandez la învățat schemele jocului, dar în urma unei accidentări, Dooley a fost nevoit să se retragă. Moment în care Johndon a ajuns să îl înlocuiască, iar în meciul de deschidere din 1993 -Anglia -Franța și-a făcut debutul.

În continuare este atent cu ceea ce se petrece în meciurile dintre Anglia și Franța. De altfel în continuare își arată respectul față de fostul jucător, al cărei accidentări l-a făcut sportiv de înaltă performanță.

 

 

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Cine va castiga campionatul?