Argentina Campioană Mondială Qatar 2022

Facebook
Twitter
Email
Print

Argentina a fost echipa care a deschis scorul din penalty în minutul 23′ prin starul sau Lionel Messi. Treisprezece minute mai târziu, Angel Di Maria mărește avantajul echipei sale și arunca stadionul în aer.

Timp de 80 de minute, echipa lui Deschamps nu au trimis nici un șut spre poarta adversa. În minutul 80 francezii primesc penalty și Mbappe marchează de la punctul cu var. Un minut mai târziu, la un atac rapid atacantul lui PSG reușește dubla, printr-un șut din prima din interiorul careului .

 

Momanetan suntem în prelungiri, minutul 100’…

Minutul 109′ Messi reușește dubla și Argentina trece din nou în avantaj pe tabelă 3 – 2…

INCREDIBIL! Mbappe face hatrick din penalty, Argentina vs Franța 3 – 3… Minutul 120′ plus…

Sa încheiat! ARGENTINA este campioana Mondiala la ediția din Qatar în 2022.

Messi cel mai bun jucător al turneului!

Cel mai bun marcator este decarul Franței Kylian Mbappe, care a reușit o tripla în Finala.

Emiliano Martinez, legitimat la Aston Villa în vârstă de 30 de ani a câștigat trofeul de cel mai bun portar.

Mijlocasul Benficai Lisabona, Enzo Fernandez 21 de ani, a promit trofeul de cel mai bun tânăr jucător al competiției.

 Argentina a devenit Campioană Mondială la ediția din Qatar din anul 2022 pentru a treia oara în istorie. A jucat un total de 6 finale, trei din ele pierzând.

Franța a făcut un turneu final bun, are o generație țărână de fotbaliști talentați care nu fac altceva decât sa dea în readere de viitor fanilor francezi.

În Finală Les Bleues au avut o evoluție timida mai ales în prima repriza. Au avut primul șut abea în minutul 80′ când au și marcat din penalty. Sclipirile lui Mbappe i-au menținut pe francezi în cursa pentru trofeu. Egalitate, 3 – 3 și meciul se decide la lovituri se departajare.

Mbappe marchează primul, Messi marchează și el dar Koman ratează. Dybala deși a jucat foarte puțin marchează pe centrul porții și Argentina este acum favorită . Aurelien Tchouameni trimite pe lângă poartă și Messi e cu o mana pe trofeu. Sud Americanii transforma toate loviturile de la 11 metrii și scriu o noua fila în istoria lor.

A fost cea mai frumoasa finala de Campionat Mondial, iar mulți spun ca unul dintre cele mai bune meciuri din istoria fotbalului.

Personal ma bucur ca am avut ocazia sa urmăresc în direct o astfel de partida, sa vad în activitate asemenea fotbaliști precum Lionel Messi și chiar Angel Di Maria, jucători de top mondial din toate timpurile, dar și jucători tineri de mare viitor care au arata ca au talent și ii așteaptă un viitor frumos.

FELICITARI Argentina pentru trofeu, felicitari Franța pentru parcursul la aceasta ediție de CM!

 

Ultimele stiri

Pe acelasi subiect

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Cine va castiga campionatul?