Operatorul de reluări din meciul FCSB- Farul a fost suspendat! Decizie de ultimă oră!

Operatorul de reluări din meciul FCSB- Farul a fost suspendat! Decizie de ultimă oră!
Facebook
Twitter
Email
Print

Ieri FCSB s-a întâlnit cu Farul Constanța în cea de-a 24-a etapă din cadrul SuperLigii României. Meciul a fost unul intens, iar scorul final fusese de 1 la 1 între cele două grupări. Prin urmare în urma acestui scor, a strâns multe comentarii, definit ca un arbitraj controversat.

Ce s-a întâmplat în timpul partidei?

În minutul 58 Luis Munteanu trimisese balonul în poarta celor de la FCSB, echipă patronată de Gigi Becali. Însă VAR  a intervenit, pentru a verifica dacă a fost sau nu ofsaid. Timp de 7 minute cei din cabina VAR au stat să analizeze situația și dacă pot valida sau nu golul. De altfel rezultatul final a fost negativ, iar golul marcat de Louis Munteanu a fost anulat.

Operatul de reluări a fost suspendat

Astăzi, pe site-ul oficial FRF a apărut o postare în care reprezentanții furnizorului de tehnologie VAR au venit cu o explicație cu privire la ceea ce s-a întâmplat în meciul dintre FCSB- Farul Constanța. Conform acestor informații, prima măsură luată de aceștia a fost să suspende operatorul pe o perioadă nedeterminată.

Declarația apărută pe site-ul FRF

„La meciul FCSB – Farul Constanța din etapa 24 a existat o situație de analiză a unei posibile poziții afară din joc, soluționată greșit de către operatorul de reluări, acest fapt conducând la anularea unui gol marcat de echipa oaspete.

Operatorul de reluări nu a respectat întocmai procedura de trasare a liniilor aferente jucătorului aflat în atac, acest lucru ducând la apariția unor denaturări ale distanțelor dintre jucătorii implicați în analiza fazei suspecte de ofsaid.

Operatorul de reluări a utilizat greșit procedura numită triangulație, folosită atunci când un jucător se află cu o parte a corpului în aer și, astfel, rezultatul analizei a fost unul eronat.

De menționat faptul că analiza a durat mai mult decât în mod obișnuit pentru a stabili cu exactitate momentul lovirii mingii, proces dependent de sincronizarea camerelor de filmat, și pentru că procesul de analiză a fost repetat de trei ori, de fiecare dată cu același rezultat eronat.

Pentru greșeala din meci operatorul de reluări a fost sancționat și reținut de la delegări pe o perioadă nedeterminată”

 

Ultimele stiri

Pe acelasi subiect

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Cine va castiga campionatul?