Procurorii spanioli renunță la acuzațiile împotriva starului fotbalului Neymar

Neymar
Facebook
Twitter
Email
Print

Neymar și alți câțiva s-au confruntat cu acuzații de fraudă și corupție pentru transferul tulbure la Barcelona.

Procurorii spanioli au declarat vineri că l-au scutit pe Neymar și pe alții de acuzații de corupție și fraudă legate de transferul starului brazilian al fotbalului la FC Barcelona.

Procurorii au susținut inițial că Neymar ar trebui să primească o pedeapsă de doi ani de închisoare și o amendă de 10 milioane de euro (9,97 milioane de dolari) pentru că a conspirat pentru a ascunde prețul real al transferului său la echipa spaniolă de la firma braziliană DIS, care deținea 40% din drepturile fotbalistului. atunci.

Părinții lui Neymar, doi foști președinți ai FC Barcelona și fostul șef al echipei de fotbal brazilian Santos au fost acuzați.

Cu toate acestea, după ce au audiat săptămâni de mărturie din partea mai multor martori de seamă, autoritățile spaniole au decis să achite pe toți cei implicați.

„Nu există dovezi sau dovezi, doar acuzații. Sau cel puțin nu a fost demonstrat”, a spus procurorul Luis Garcia Canton. „Legea civilă braziliană și codurile FIFA au fost încălcate, dar nu și codul penal (Spaniei).

Cu toate acestea, firma braziliană DIS continuă cu acuzații private împotriva tuturor, cu excepția mamei lui Neymar.

DIS susține că a pierdut milioane de dolari când Neymar a semnat la spatele său un contract de 40 de milioane de euro cu FC Barcelona în 2011, care nu figura în prețul oficial de transfer.

Procurorii spanioli nu au găsit nimic criminal în această mișcare.

„Cele 40 de milioane de euro plătiți pentru Neymar au fost un bonus la semnătură, nu o mită”, a spus Garcia Canton.

Ultimele stiri

Pe acelasi subiect

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Cine va castiga campionatul?