Rangers transfera fundașul stânga turc Ridvan Yilmaz

Ridvan Yilmaz
Facebook
Twitter
Email
Print

Rangers l-au semnat pe fundașul stânga turc Ridvan Yilmaz, a confirmat luni clubul de fotbal scoțian.

„Clubul de fotbal Rangers este încântat să anunţe astăzi semnarea internaţionalului turc Ridvan Yilmaz cu un contract de cinci ani de la Besiktas”, a declarat clubul din Glasgow într-un comunicat.

Clubul său anterior, Besiktas, a declarat la Borsa Istanbul că Yilmaz a fost vândut către Rangers pentru 4 milioane de euro (aproape 4,09 milioane de dolari), care vor fi plătiți inițial pentru clubul turc. În plus, Besiktas a spus că se va plăti o taxă suplimentară și viitoare de 2,25 milioane EUR (2,3 milioane USD), dar această taxă „depinde de o condiție”.

Acesta a adăugat că Besiktas va primi % 20 din următorul său comision de transfer dacă Rangers îl vinde pe Yilmaz unui alt club sau îl împrumută timp de cinci ani.

Yilmaz, 21 de ani, care este un produs pur Besiktas, a ajutat echipa de seniori să câștige titlul Turciei Super Lig 2021 și Cupa Turciei în același sezon.

Internaționalul turc a strâns 62 de apariții, marcând patru goluri împreună cu șapte pase decisive pentru Besiktas.

Yilmaz, care joacă în principal ca fundaș lateral ofensiv, a spus că este „încântat” să fie jucător de la Rangers și a adăugat că abia așteaptă să joace în fața fanilor scoțieni pe stadionul Ibrox.

În plus, managerul Rangers, Giovanni van Bronckhorst, a lăudat abilitățile lui Yilmaz.

„Sunt foarte încântat că l-am adăugat pe Ridvan în echipa noastră și cred că va aduce multă calitate clubului.

„Am fost foarte impresionat de dezvoltarea lui într-un mediu foarte solicitant și câștigător la Besiktas în ultimele sezoane”, a spus van Bronckhorst.

În vara anului 2021, Yilmaz a fost convocat pentru echipa națională a Turciei pentru UEFA EURO 2020, dar nu a jucat în turneu.

Yilmaz este al doilea jucător turc din istoria Rangers, deoarece Tugay Kerimoglu, fost mijlocaș de la Galatasaray și Türkiye, a jucat pentru clubul scoțian în perioada 2000-2001.

Ridvan Yilmaz
Ridvan Yilmaz

Ultimele stiri

Pe acelasi subiect

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Cine va castiga campionatul?