Rebelii din Yemen își retrag felicitările Arabei Saudite pentru câștigarea Cupei Mondiale

Arabia Saudită
Facebook
Twitter
Email
Print

Arabia Saudită a învins Argentina cu 2-1 în deschiderea Cupei Mondiale, marți.

Rebelii Houthi din Yemen și-au retras felicitările Arabei Saudite pentru victoria lor istorică la Cupa Mondială împotriva Argentinei.

Arabia Saudită a învins Argentina cu 2-1 în deschiderea Cupei Mondiale, marți.

„O mie de felicitări pentru victoria echipei naționale Arabia Saudită asupra echipei sale Argentinei. Această victorie a readus fotbalul arab pe hartă”, a scris pe Twitter Daifallah al-Shami, un membru al biroului politic Houthi. El, totuși, și-a eliminat tweet-ul câteva momente mai târziu.

Un alt mesaj de felicitare al lui Abdul-Qader al-Mortada, șeful comitetului Houthi pentru afacerile prizonierilor, a fost de asemenea eliminat. Rebelii Houthi nu au oferit nicio explicație pentru eliminarea mesajelor de felicitare.

Rebelii Houthi și Arabia Saudită sunt în război de când Riad și aliații săi suniți au lansat o campanie militară împotriva houthiilor în 2015 pentru a reinstala guvernul recunoscut internațional din Yemen, care a fost demontat de rebelii aliniați Iranului cu un an mai devreme.

Conflictul de opt ani a creat una dintre cele mai grave crize umanitare din lume, milioane de oameni riscând să moară de foame.

Ultimele stiri

Pe acelasi subiect

Sondaj de opinie
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Cine va castiga campionatul?