Record Euroliga: Nigel Hayes-Davis a bifat 50 de puncte doar într-un singur meci!

Record Euroliga: Nigel Hayes-Davis a bifat 50 de puncte doar într-un singur meci!

Nigel Hayes-Davis în vârstă de 29 de ani a reușit să facă istorie în cadrul echipei celor de la Fnerbahce Istanbul. Vineri 30 Martie americanul a reușit o performanță uimitoare în meciul cu ALBA Berlin, intrând în recordul cu cele mai multe puncte înscrise într-un singur meci de către un singur jucător din Euroliga masculină la baschet.

În spațiul European echipa celor de la Fenerbahce Istanbul este una dintre cele mai apreciate echipe, având capacitatea de-a face spectacol în Euroliga de baschet masculin. De altfel în meciul susținut pe teren propriu, Turcia și-a admis victoria categoric împotriva formației ALBA Berlin. Scorul final fiind de 103-68, înregistrând totodată ce-a de cincea victorie din ultimele șase etape.

Turcii își domină adversarii de fiecare dată când meciul este disputat pe teren propriu. Tocmai de aceea nu este de mirare că din cele 16 meciuri au înregistrat doar o înfrângere. Pe când Real Madrid și Barcelona au înregistrat câte două înfrângeri pe teren propriu.

Record Euroliga: Nigel Hayes-Davis a bifat 50 de puncte doar într-un singur meci!/ Foto: Profimedia
Record Euroliga: Nigel Hayes-Davis a bifat 50 de puncte doar într-un singur meci!/ Foto: Profimedia

Nigel Hayes-Davis a avut o seară excelentă în jocul cu ALBA Berlin. Sportivul a reușit să își depășească limitele, doborând recordul de puncte înscrie de un singur jucător în cadrul acelui-ași meci. Se pare că americanul a marcat de 50 de puncte într-un singur derby.

În anul 2019 acest record a fost bifat de către un alt american, Shane Larkin component al echipei Aadolu Efes. El a în scris pe atunci 49 de puncte într-un singur meci. Surprinzător este faptul că jucătorul echipei turcești și-a admis acest record împotriva unei echipe din Germania ( Bayern Munchen) pe data de 29 Noiembrie 2019. Hayes- Davis a acumulat 50 de puncte, două recuperări și un plus 46 la eficiență, schimbând 18 aruncări din viteză, 9/16 de la distanță; 5/7 de la linia de libere.

Radivoj Korac are recordul absolut de puncte înscrie

În cadrul celei mai importante competiții europene destinate cluburilor îi aparține fostului sportiv de origine iugoslavă Radivoj Korac. Acesta a reușit să bifeze 99 de puncte pentru echipa sa OKK Belgrad în meciul contra celor de la Alvik Stockholm. La aceea vreme încă nici nu existase Euroliga (2000), meciul având loc în anul 1964.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Cine va castiga campionatul?