STIRI_long

Românii la Jocurile Olimpice de la Paris 2024

Românii la Jocurile Olimpice de la Paris 2024

Jocurile Olimpice reprezintă o sărbătoare a sportului mondial. Fiecare om de pe planetă este prezent la Jocurile Olimpice. Sportivii sunt cei care dau luptele decisive pentrua obține medaliile și titlurile olimpice iar noi, spectatorii suntem prezenți prin emoțiile, trăirile și încurajările pe care le avem pentru sportivii noștri. Am ales să vă pregătim un articol referitor la românii calificați la Paris și pe care trebuie să îi sprijinim din toată inima spre medalii.

Atletism (5): Delvine Relin Meringor (maraton), Andrea Miklos (400 m), Alina Rotaru-Kottmann (lungime), Joan Chelimo Melly (maraton), Bianca Ghelber (aruncarea ciocanului);

Atletismul este sportul ce a adus foarte multe medalii țării noastre. Iolanda Balaș, Gabriela Szabo sau Constantina Diță Tomescu , alături de mulți alți sportivi sunt pe lista marilor performeri români. De la această ediție așteptăm performanțe notabile de la toți cei 5 sportivi calificați.  Bianca Ghelber se află în mare formă, alături de sportivele calificate în proa de maraton.

Înot (2): David Popovici (100 m liber, 200 m liber), Vlad Stancu (800 m liber, 1.500 m liber);
În proa de înot speranțele noastre sunt la cel puțin un titlu olimpic. Regele David Popovici anunță că va face spectacol în proba de 100 de metri liber care este proba regină a înotului. Alături de David mai este calificat Vlad Stancu, cel care este o mare speranță a înotului românesc. În frunte cu Camelia Potec înotul românesc ne-a oferit de-a lungul timpului sportivi de mare valoare ce au reușit performanțe de care suntem mândri.
Box: Lăcrămioara Perijoc (cat. 54 kg)

 

 

Canoe: Cătălin Chirilă (C1 – 1.000 m), Ilie Sprîncean, Oleg Nuţă (C2 – 500 m);

Canotaj: dublu vâsle feminin, categorie uşoară, dublu vâsle feminin, dublu rame feminin, patru rame feminin, patru vâsle feminin, 8+1 feminin, dublu vâsle masculin, dublu rame masculin, patru rame masculin, patru vâsle masculin, 8+1 masculin;

De sporturile nautice se leagă unele dintre cele mai mari performanțe ale României la olimpadă. Ivan Patzaichin în probele de canoe își învingea adversarii, cărora nu le dădea nici o șansă. Practic atunci când concura Patzaichin, adversarii lui luptau pentru poziția a doua. Acum cel care îi calcă pe urme este Cătălin Chirilă, care este foarte talentat, puternic și motivate pentru a aduce României cel putin un titlu olimpic.

Canotajul a adus un adevărat tezaur de aur României. Elisabeta Lipă sau echipajul de 8+1 a fost prezent întotdeauna pe podiumul de premiere. Acum sperăm în revenirea echipajelor țării noastre care urmează să ne facă mândrii de faptul că suntem români.
Gimnastică artistică: 5 locuri cotă – echipa feminină; Andrei Muntean;
Gimnastică ritmică: Annaliese Dragan.

Polo – echipa masculine

Echipa masculină de polo este singura ce a reușit calificarea la Paris. Nici o altă echipă a României nu a reușit să se califice.

LupteAndreea Beatrice Ana (cat. 53 kg)

Scrimă – Mălina Călugăreanu (floretă);

Tenis de masă 3 locuri cotă – echipa feminină;

Yachting -Ebru Bolat

Concursurile de calificare vor mai continua pe perioada verii până cu câteva zile înainte de startul jocurilor olimpice. Vlad Dascălu la mountain-bike va avea probă în care se va juca un loc la Paris. Acesta este favorit la o medalie.

O altă medalie sau cel puțin o mare performanță poate veni de la tenis unde federația trebuie să hotărască ce sportive vor concura.

Tirul sportiv, unde sportivii noștrii sunt de clasă mondială ne pot aduce performanțe demne de olimpiadă.

Lista calificărilor va continua și sperăm ca delegația României să fie cât mai numeroasă.

 

[wpforms id="6518" title="true"]