Sprinterul britanic CJ Ujah a fost suspendat pentru 22 de luni pentru că nu a reușit la testul antidrog

Sprinterul britanic CJ Ujah
Facebook
Twitter
Email
Print

Un tânăr de 28 de ani a fost testat pozitiv pentru prezența Ostarinei și a S-23, iar interdicția sa datează din 6 august 2021.

Sprinterul britanic CJ Ujah
Sprinterul britanic CJ Ujah

Sprinterul britanic Chijindu Ujah a fost interzis luni de la sport timp de 22 de luni pentru prezența unor substanțe interzise la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, care au avut loc anul următor din cauza pandemiei de coronavirus. Unitatea de Integritate a Atletismului (AIU) a confirmat că Ujah, în vârstă de 28 de ani, a fost testat pozitiv pentru Ostarine și S-23 în timpul Jocurilor din 2020 din 6 august 2021.

Acesta a precizat că interdicția sa va dura până la 5 iunie 2023, deoarece sportivul a recunoscut încălcarea, ceea ce i-a redus interdicția cu două luni. Marea Britanie, inclusiv Ujah a fost deposedată de argintul olimpic la ștafeta 4×100 m masculin pentru că a fost testată pozitiv pentru substanțe interzise.

Sprinterul britanic CJ Ujah
Sprinterul britanic CJ Ujah

AIU și Agenția Mondială Antidoping (WADA) au confirmat că încălcarea regulilor antidoping de către Ujah „nu a fost intenționată”. Ostarine și S-23 sunt modulatori selectivi ai receptorilor de androgeni (SARMS). Agenția Anti-Doping din Marea Britanie (UKAD) spune că Ostarine este un „medicament conceput pentru a avea efecte similare cu testosteronul”.

Ultimele stiri

Pe acelasi subiect