US Open 2022:Rafael Nadal încheie o serie de 22 victorii

Frances Tiafoe vs Nadal 2022
Facebook
Twitter
Email
Print

NEW YORK (AP) — Frances Tiafoe a pus capăt seriei de 22 de victorii consecutive a lui Rafael Nadal la turneele de Grand Slam, învingându-l pe campioana majoră de 22 de ori, cu 6-4, 4-6, 6-4, 6-3, în a patra de la US Open. runda luni.

Tiafoe este un tânăr de 24 de ani din Maryland, care este cap de serie pe locul 22 la Flushing Meadows și a ajuns în al doilea sferturi de finală majore din cariera sa.

El este cel mai tânăr american care a ajuns atât de departe la US Open de la Andy Roddick în 2006, dar acesta nu a fost cazul unei mulțimi unilaterale care o susțineau pe una dintre ele.

 Nadal este la fel de popular pe cât devine în tenis și a auzit mult sprijin pe stadionul Arthur Ashe, deoarece volumul a crescut după ce acoperișul retractabil a fost închis în al patrulea set.

Nici nu știu ce să spun acum. Sunt mai mult decât fericit. Nu-mi vine să cred„, a spus Tiafoe, care se confruntă în continuare cu capul de serie nr. 9 Andrey Rublev. „Este unul dintre cei mai mari din toate timpurile. Am jucat un tenis incredibil astăzi, dar nici măcar nu știu ce s-a întâmplat.”

Iată ce s-a întâmplat: Tiafoe a servit mai bine decât capul de serie nr. 2 Nadal. Mai surprinzător, s-a întors și el mai bine. Și și-a păstrat calmul, a rămas în clipa și nu a lăsat niciodată miza sau adversarul să ajungă la el. Nadal a câștigat ambele meciuri anterioare și fiecare set pe care l-a jucat, de asemenea.

Bravo pentru el”, a spus Nadal. „El a fost mai bun decât mine”.

Această surpriză a venit la o zi după ce unul dintre prietenii lui Tiafoe, Nick Kyrgios, l-a eliminat pe cap de serie nr. 1 și pe campionul-apărător Daniil Medvedev.

Nadal a câștigat Australian Open în ianuarie și French Open în iunie. Apoi a ajuns în semifinalele de la Wimbledon în iulie, înainte de a se retrage din acel turneu din cauza unui mușchi abdominal rupt; asta nu intră în cărți ca o înfrângere pentru că s-a retras înainte de meci.

Tânărul de 36 de ani din Spania a concurat o singură dată în luna și jumătate dintre părăsirea clubului All England și sosirea la New York în timp ce se recupera din acea accidentare. Jocul său nu a fost la standardele sale obișnuite la US Open, pe care l-a câștigat de patru ori, în special serviciul său.

Ultimele stiri

Pe acelasi subiect

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Cine va castiga campionatul?