Verstappen victorie la Marele Premiu al Olandei F1

Max Verstappen de la Red Bull Racing
Facebook
Twitter
Email
Print

Max Verstappen de la Red Bull Racing a câștigat duminică Marele Premiu al Olandei de Formula 1, extinzându-și avantajul în campionat la 109 puncte față de Charles Leclerc și Sergio Perez.

Pilotul belgian a terminat runda a 15-a sezonului într-o oră, 36 de minute și 42 de secunde, cu George Russell de la Mercedes pe locul al doilea și Charles Leclerc de la Ferrari pe locul trei pe Circuitul Zandvoort, lângă coasta Mării Nordului.

Este întotdeauna special să câștigi Marele Premiu acasă, anul acesta a trebuit să muncesc și mai mult pentru el, un weekend incredibil și foarte fericit că am câștigat Marele Premiu al Olandei”, a spus Verstappen după cursă.

Da, nu a fost o cursă simplă, dar a trebuit să împingem întreaga cursă, desigur, cu mașina virtuală de siguranță care a făcut apelurile potrivite, este întotdeauna un pic de semn de întrebare, dar a funcționat foarte bine odată ce am revenit la soft. cauciucuri. Am avut din nou un ritm grozav„, a adăugat el.

Verstappen, în vârstă de 24 de ani, care a luat startul în pole position a avut controlul complet al cursei.

Valtteri Bottas de la Alfa Romeo și-a oprit mașina din cauza unei probleme cu motorul și mașina de siguranță a ieșit în turul 56.

Pilotul Mercedes Lewis Hamilton, care a urmat o strategie one-stop, a sărit pe primul loc când nu a intrat la boxe pentru a schimba cauciucurile. Dar Verstappen a condus cursa din nou, depășindu-l pe Hamilton în turul 61.

Verstappen, care a stabilit cei mai rapidi timpi, a încheiat o a patra cursă consecutivă acasă și a zecea din sezonul 2022 de Formula 1.

El conduce clasamentul piloților cu 310, în timp ce Leclerc este pe locul doi cu 201 puncte.

Următoarea rundă va avea loc pe 11 septembrie la Autodromo Nazionale Monza din Italia.

Clasamentul șoferilor

1. Max Verstappen (Olanda): 310 puncte

2. Charles Leclerc (Monaco): 201

3. Sergio Perez (Mexic): 201

4. George Russell (Marea Britanie): 188

5. Carlos Sainz (Spania): 175

Clasamentul constructorilor

1. Red Bull: 511

2. Ferrari: 376

3. Mercedes: 346

4. Alpin: 125

5. McLaren: 101

Ultimele stiri

Pe acelasi subiect

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Cine va castiga campionatul?