FCSB – RAPID încă un pas spre titlu

FCSB – RAPID încă un pas spre titlu

Etapele din Liga 1, trec rând pe rând. Aseară pe National Arena a avut loc încă un derby de tradiţie al fotbalului românesc în care FCSB a primit vizita celor de la Rapid. Chiar dacă acest meci nu a însemnat o victorie a FCSB-ului, partida a fost încă un pas spre titlu al roş – albaştrilor. Cu o victorie, FCSB,  ar fi fost aproape sigură de titlu, dar aşa suspansul se pregăteşte, iar noi nu ne putem decât bucura de acest lucru. Cum deja ştim deja rezultatul meciului a fost 2-2 după un joc spectaculos, cu ocazii de ambele părţi. Roş-albaştrii şi-au dorit să pună capăt seriei de 4 succese în ultimele 4 meciuri directe.

Startul de partidă a fost unul furibund pentru roş-albaştrii. Aceştia au vrut să îşi respecte statutul de favoriţi şi au început meciul foarte tare. În primele minute ale jocului FCSB a şi marcat prin Florinel Coman, dar golul acestuia a fost anulat pe motiv de offside. Câteva minute mai târziu Darius Olaru a deschis scorul după o fază superbă făcută în flancul drept de Octavian Popescu.

Giuleştenii nu s-au predat şi după doar 2 minute au egalat prin Krasniqi. La insistenţele lui Bogdan Lobonţ, Rapidul a forţat şi a trecut şi în avantaj pe tabela de marcaj 1-2. Reuşita de la golul 2 a aparţinut lui Rrahmani.  După unele ocazii ale gazdelor acesta a fost şi scorul înregistrat la pauză.  După ce echipele au revenit de la cabine Băluţă a egalat pentru 2-2. Acest gol a fost puternic contestat de rapidişti. Aceştia acuză faptul că mingea ar fi depăşit limita terenului de joc.

La Rapid au avut loc în această săptămână schimbări pe banca tehnică. Cristiano Bergodi a fost îndepărtat după rezultatele modeste în acest play-off. Suflarea rapidistă aştepta numirea lui Marius Şumudică, dar conducerea l-a ales pe Bogdan Lobonţ, cel puţin până la vară. În acest joc echipa sa, a arătat foarte bine şi chiar a pus serioase probleme celor de la FCSB. La conferinţa de presă Loby a punctat că mai este foarte mult de muncă pentru ca Rapid să îşi îndeplinească obiectivul, acela de a juca în Europa.

În urma acestui meci FCSB rămâne pe prima poziţie cu un avantaj de 13 puncte faţă de locul 2 ocupat de Farul. În această rundă constănţenii s-au impus cu un senzaţional 5-1 în faţa CFR-ului din Cluj. În această seară CSU Craiova se va putea apropia de FCSB, în urma meciului pe care îl au de disputat la Sepsi Sfântu Gheorghe.

Rapidiştii îşi pun speranţele în ultimele 5 meciuri ale acestui sezon pentru a prinde un loc în Cupele Europene.  Miercuri este programat următorul meci al giuleştenilor, când vor întţlni pe Farul Constanţa.

FCSB va evolua miercuri în următorul meci la Sepsi Sfântu Gheorghe, miercuri de la ora 21:45. Acel meci poate însemna câştigarea matematic, a titlului de campioană.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Cine va castiga campionatul?