Liga 1: Drumul spre succes

Liga 1: Drumul spre succes

A mai trecut o etapă a acestui sezon din Liga 1 şi tot FCSB, este marea câştigătoare. În cadrul play-off-ului s-au disputat 3 jocuri în acest week-end.

CSU CRAIOVA – FARUL CONSTANŢA

Primul meci al rundei s-a rundei s-a desfăşurat în bănie. Acolo echipa locală, CSU Craiova a primit vizita celor de la Farul Constanţa. Aşa cum era de aşteptat, jocul era de 1×2 în care ambele formaţii îşi puteau trece în cont cele 3 puncte. Partida a început foarte bine pentru gazdele de la CSU Craiova. După doar 4 minute de fotbal s-au văzut în avantaj după reuşita lui Baiaram. Gazdele îşi păstrau aprinse speranţele la titlu şi se gândeau deja la un rezultat favorabil în partida CFR Cluj – FCSB.  Cei de la Farul nu au fost deacord cu un astfel de deznodământ pentru partidă şi până la pauză au întors rezultatul şi aveau să intre în avantaj la cabine, 1-2. A doua repriză a fost una cu puţine ocazii de a marca şi în minultul 90 tabela a arătat avantaj pentru echipa de la malul mării. Acum, diferenţa dintre cele două echipe s-a micşorat şi urmează să se lupte pentru locul al doilea al clasamentului.

CFR Cluj – FCSB

Acest meci a fost deminut meciul pentru titlu al FCSB-ului. Jocul putea arunca în aer Liga 1 sau să pună capăt competiţiei. Ambele echipe au fost foarte motivate în startul jocului. CFR Cluj îşi dorea să mai păstreze şanse la titlu în schimb FCSB dorea să demonstreze că merită locul pe care este în clasament. Pentru această partidă s-a creat o întreagă emulaţie în condiţiile în care la Cluj se vorbea foarte mult de venirea lui dan Petrescu pe banca tehnică. Acesta în Ardeal este supranumit omul titlu.

Partida a început destul de echilibrat cu mici ocazii de ambele părţi. Şut a tras un semnal de alarmă după ce a expediat în bara porţii transversale o lovitură ce multă lum o vedea în plasă. A urmat apoi o lovitură liberă după un fault făcut de clujeni. Cel care avea să ia mingea şi să execute acea lovitură a fost nimeni altul decât Florinel Coman. Acesta a expediat un şut năprasnic la care portarul clujean nu a mai avut ce să facă. Astfel tabela de marcaj a arătat 1-0 în favoarea bucureştenilor. Până la finalul jocului ei au ştiut să gestioneze avantajul şi partida s-a încheiat cu acelaşi scor în favoarea lor.

Pentru FCSB acum urmează momentul revanşei contra celor de la Rapid. Coman şi compania au un avans de 13 puncte în fruntea Ligii 1 cu doar 6 etape rămase de disputat. Liga Pofesionistă de Fotbal a transmis că titlul va fi acordat la finalul partidei cu CFR Cluj de pe Arena Naţională.

Rapid – Sepsi Sfântu Gheorghe

Rapid era singura formaţie ce nu  avea punct în play-off deşi aşteptările suporterilor erau uriaşe. Suporterii au umplut din nou Giuleştiul şi sperau la prima victorie şi la o seară mai bună din partea favoriţilor. Papeau, Albu şi Djokovic au fost lăsaţi în afara lotului, probabil datorită unor evoluţii mai slabi. Rahmani şi compania şi-au creat ocazii dar nu au fost deloc inspiraţi la finalizare. Timpul trecea, jocul nu mergea şi din tribune se auzea tot mai puternic demisia pentru Cristinao Bergodi.

Finalul a fost unul şi mai incendiar în condiţiile în care în minutele de prelungire Sepsi a lovit pe contraatac şi a reuşit să marcheze pentru 0-1. Dezamăgirea a fost şi mai mare şi suporterii au cerut în cor demisia tehnicianului. Toţi cei prezenţi pe teren au fost un car de nervi la finalul partidei.

Această etapă a fost una extrem de interesantă ce ne-a oferit meciuri de ţinut minte!

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Cine va castiga campionatul?